Postoji nekoliko verzija poznate zimske poslastice.
Najčešće se služi uz čaj ili kafu, a još je ukusniji kada odstoji jedan dan.
Sastojci:
5-6 belanaca
1 šolja šećera
1 nepuna šolja brašna
1 šolja ulja ili otopljenog putera
puna šaka seckanih oraha
100 g iseckanog kandiranog voća
malo narendane kore pomorandže
150 g šećera u prahu
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Lagano dodavati sve ostale sastojke i pažljivo mešati. Smesa treba da bude glatka i bez grudvica. Pravougaoni, dublji pleh nauljiti i posuti brašnom. Izliti smesu u pleh i staviti da se peče u rerni, prethodno zagrejanoj na 170 stepeni C. Peći otprilike 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine rerne. Gotov i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.