Iako se u Srbiji palačinke spremaju drugačije, američka verzija ove poslastice je sve popularnija - evo sjajnog recepta.
Sastojci:
Jedno jaje
Prstohvat soli
Jedna banana
100 grama čokolade (iseckati)
Četiri kašike praška za pecivo
55 grama putera
¼ kašičice ekstrakta vanile
180 grama brašna
Šaka kokosovog brašna
375 mililitara mleka
Priprema:
Stavite jaja, mleko, ekstrakt vanile i istopljeni puter u posudu srednje veličine i umutite da se sjedine.
U drugu posudu stavite brašno, so i prašak za pecivo, pa izmešajte. U to polako sipajte umućena jaja sa ostalim sastojcima, pa polako izmešajte sve.
U tiganju istopite malo putera, pa nalijte smesu – pecite je dva do tri minuta, dok ne počnu da se pojavljuju mehurići. Okrenite je i pecite sa druge strane oko minut, prebacite je na tanjir i ponovite postupak sa ostatkom smese.
Palačinke ređajte jednu na drugu, pa odozgo dodajte svoje omiljene prelive – voće, čokoladu, kokos... prelijte sa malo javorovog sirupa ili meda i uživajte.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!