Ljubitelji neobičnih kombinacija će uživati u ovom specijalitetu.

Po želji, palačinke možete filovati i sitnim voćem, poput borovnica.

Sastojci:

60 g čokolade (55 % kakaoa)

2 kašike putera

3 veća jajeta

45 g šećera

1/4 kašičice soli

320 ml mleka

1/2 kašičice vanilin šećera

2 kašike kakaoa

150 g brašna

Ostalo:

rikota ili kremasti mladi sir

šećer

Priprema:

Istopiti puter i čokoladu u manjoj šerpici na tihoj temperaturi, neprestano mešajući. U većoj posudi umutiti jaja, dodati šećer i so i mutiti dok se smesa lepo ne sjedini. Sipati mleko i vanilin šećer i opet mutiti dok se ne sjedini. Lagano umešati mešavinu kakaoa i brašna i mutiti dok smesa ne bude bez grudvica. Polako sipati otopljenu čokoladu uz neprestano mućenje. Ostaviti smesu da odstoji najmanje pola sata ili preko noći u frižideru (smesa treba da bude sobne temperature pre pečenja). Na puteru ispeći palačinke i filovati ih rikotom pomešanom sa šećerom.