Evo šta vam je potrebno da napravite ovaj ukusa obrok.
Sastojci:
30 grama putera
Četiri čena belog luka
Dve šolje pilećeg bujona
Šolja mleka
220 grama testenine
So i biber po ukusuž
30 grama parmezana
Dve kašike peršuna
Priprema:
Istopite puter u većem tiganju, na vatri srednje jačine. Dodajte luk i propržite, uz često mešanje. U to dodajte pileći bujon, mleko i testeninu, posolite i pobiberite po ukusu.
Ostavite na vatri da provri, zatim smanjite, i uz povremeno mešanje ostavite dok se testenina ne skuva, oko 18-20 minuta. Nakon toga, dodajte izrendan parmezan – ukoliko vam se čini da je sos previše gust, dodajte još malo mleka.
Poslužite toplu pastu, a odozgo pospite malo peršuna.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!