Najjednostavniji recept za najkremastiju pastu sa parmezanom i lukom

Sprema se brzo, sve u jednoj posudi!

Evo šta vam je potrebno da napravite ovaj ukusa obrok.

Sastojci:

30 grama putera

Četiri čena belog luka

Dve šolje pilećeg bujona

Šolja mleka

220 grama testenine

So i biber po ukusuž

30 grama parmezana

Dve kašike peršuna

Priprema:

Istopite puter u većem tiganju, na vatri srednje jačine. Dodajte luk i propržite, uz često mešanje. U to dodajte pileći bujon, mleko i testeninu, posolite i pobiberite po ukusu.

Ostavite na vatri da provri, zatim smanjite, i uz povremeno mešanje ostavite dok se testenina ne skuva, oko 18-20 minuta. Nakon toga, dodajte izrendan parmezan – ukoliko vam se čini da je sos previše gust, dodajte još malo mleka.

Poslužite toplu pastu, a odozgo pospite malo peršuna.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!