Evo kako da piletina i krompirići budu još ukusniji.
Sastojci:
Pet-šest pilećih bataka
So i biber po ukusu
115 grama putera
Pet čenova belog luka
Rendana kora jednog limuna
Kašika timijana
Jedan limun (iseći na kolutove)
Pola kilograma krompira (iseći na krupnije komade)
Kašika peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Piletinu posolite i pobiberite po ukusu.
U posudi srednje veličine pomešajte puter, luk, rendanu koru limuna i timijan, pa ovom mešavinom premažite piletinu.
U pleh poređajte kolutove limuna, krompir i piletinu, pa pecite oko 35 minuta ili duže, ako želite da bude krckavija. Kada izvadite iz rerne, pospite peršun i uživajte u sjajnom obroku!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!