Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu sa maslinama.
Sastojci:
100 mililitara paradajz pelata
Kašičica sušenog origana
Kašičica sušenog bosiljka
Tri pileća bela mesa, presečena na polovine
Soli i bibera po ukusu
12-15 zelenih maslina isečenih na kolutiće
12-15 crnih maslina isečenih na kolutiće
Dva paradajza, isečena na kockice
Crni luk, isečen na tanke kolutove
Dve kašike maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U manjoj činiji pomešajte pelat, origano i bosiljak, pa utrljajte u piletinu. Piletinu složite u vatrostalnu činiju, posolite i pobiberite po ukusu.
Na meso poređajte isečene masline, paradajz i luk, prelijte maslinovim uljem i pecite 35 do 40 minuta, ili dok meso ne porumeni. Služite toplo.