Pravi "letnji" ručak: Piletina s maslinama

Ukusna, aromatična piletina sprema se brzo i lako.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu sa maslinama.

Sastojci:

100 mililitara paradajz pelata

Kašičica sušenog origana

Kašičica sušenog bosiljka

Tri pileća bela mesa, presečena na polovine

Soli i bibera po ukusu

12-15 zelenih maslina isečenih na kolutiće

12-15 crnih maslina isečenih na kolutiće

Dva paradajza, isečena na kockice

Crni luk, isečen na tanke kolutove

Dve kašike maslinovog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U manjoj činiji pomešajte pelat, origano i bosiljak, pa utrljajte u piletinu. Piletinu složite u vatrostalnu činiju, posolite i pobiberite po ukusu.

Na meso poređajte isečene masline, paradajz i luk, prelijte maslinovim uljem i pecite 35 do 40 minuta, ili dok meso ne porumeni. Služite toplo.