Sastojci:
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika kakaoa
1/2 praška za pecivo
Fil:
250 ml slatke pavlake
1 dl kisele vode
300 g jagoda
Glazura:
250 g bele čokolade
Priprema:
Kora: Umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodati umućena žumanca sa šećerom. Postepeno dodavati brašno, kakao i prašak za pecivo. Umutiti, pa izliti u pleh od rerne obložen papirom i peći 15-20 minuta na 180 stepeni C. Toplu koru urolati sa papirom. Umutiti šlag sa kiselom vodom. Odmotati rolat, ukloniti papir, nafilovati šlagom i posuti iseckanim jagodama (par ostaviti za dekoraciju). Uviti rolat i preliti ga glazurom od čokolade i malo ulja, a preko poređati cele jagode.
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!