Gric, gric...

Štapići sa pestom i kačkavaljem gotovi za manje od pola sata!

Izvor mondo.rs

Samo ih "zamotate", ispečete i ukusno posluženje je gotovo!

Za ljubitelje domaćih grickalica, imamo odličan recept - ovi štapići sa pestom i sirom su sjajno posluženje za goste, ili za grickanje kod kuće.

Možete ih servirati uz toplu čorbu, ili ih jednostavno držati tokom celog dana u činiji i gledati kako "nestaju"!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Pakovanje lisnatog testa

Četiri kašike pesta iz tegle

100 grama kačkavalja

Susam

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Lisnato testo razvijte na debljinu od jednog centimetra, i premažite tankim slojem pesta.

Narendajte kačkavalj po pestu, zatim testo isecite na trake i zamotajte držeći za krajeve, tako da dobijete lepo uvijene štapiće.

Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, stavite u zagrejanu rernu, smanjite odmah temperaturu na 200 stepeni i pecite dok se ne razlistaju i dobiju zlatnu boju.

Tagovi