Ako tražite dobar recept za ručak pun povrća, predlažemo vam ovu musaku sa spanaćem i krompirom!
Za ljubitelje povrća, imamo još super recepata - evo kako se prave musaka od tikvica i zapečeni karfiol!
Sastojci:
Pola kilograma krompira
200 grama spanaća
Dve čaše kisele pavlake
Dva jaja
Tvrdi sir
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Krompir isecite na tanke kriške i blanširajte u posoljenoj vodi pet do deset minuta.
Spanać kratko izdinstajte, a potom ga dobro ocedite. U činiji pomešajte jaje i pavlaku i začinite solju i biberom.
U mali pleh najpre stavite kašiku smese jaja i pavlake, razmažite po dnu, a potom naređajte red krompira, red spanaća i završite krompirom. Prelijte ostatkom smese, narendajte tvrdi sir po vrhu i zapecite u rernu 15-20 minuta.