Top recept!

Kad ih jednom probate, nećete ih zaboraviti! Mirisne lepinjice sa sirom

Toliko ukusne da vam neće biti potreban ni namaz uz njih!

Sjajan recept za lepinje koje ostaju sveže i ponekoliko dana!

Sastojci:

1 kesica kvasca 

1 kašičica šećera 

1 kašika brašna 

1 dl tople vode 

Testo:

250 g glatkog brašna 

200 g integralnog brašna

1 kašičica soli 

5 kašika maslinovog ulja 

2 dl tople vode

Fil:

70 g feta sira 

1 grančica ruzmarina

2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Kvasac izmešati s brašnom, šećerom i vodom, pa ga ostaviti 10-ak minuta da nadođe. Pomešati obe vrste brašna i dodati so. Dodati nadošli kvasac, maslinovo ulje, toplu vodu, pa umesiti meko testo. Pokriti ga krpom i ostaviti na toplom da nadođe, oko 45 minuta. Nadošlo testo podeliti na 4 dela, staviti u podmašćen pleh, rukama istanjiti i razvući u lepinjice. Premazati ih maslinovim uljem, pa prstima napraviti udubljenja. Ostaviti još 10 minuta pokriveno krpom. Fetu izmrviti i utisnuti u testo, posuti sa malo ruzmarina i izbockati viljuškom. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C.