Sjajan recept za lepinje koje ostaju sveže i ponekoliko dana!
Sastojci:
1 kesica kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika brašna
1 dl tople vode
Testo:
250 g glatkog brašna
200 g integralnog brašna
1 kašičica soli
5 kašika maslinovog ulja
2 dl tople vode
Fil:
70 g feta sira
1 grančica ruzmarina
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Kvasac izmešati s brašnom, šećerom i vodom, pa ga ostaviti 10-ak minuta da nadođe. Pomešati obe vrste brašna i dodati so. Dodati nadošli kvasac, maslinovo ulje, toplu vodu, pa umesiti meko testo. Pokriti ga krpom i ostaviti na toplom da nadođe, oko 45 minuta. Nadošlo testo podeliti na 4 dela, staviti u podmašćen pleh, rukama istanjiti i razvući u lepinjice. Premazati ih maslinovim uljem, pa prstima napraviti udubljenja. Ostaviti još 10 minuta pokriveno krpom. Fetu izmrviti i utisnuti u testo, posuti sa malo ruzmarina i izbockati viljuškom. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C.