Bolji od bureka s mesom! Pikantni hlepčići sa junetinom

Ko ne voli ljuto, može da izbaci papričicu iz recepta!

Sastojci:

500 g brašna

so

100 g margarina

Fil:

1 kg crvenog luka

500 g mlevenog junećeg mesa

1 kašičica aleve paprike

1 ljuta papričica

so

biber

1 jaje

Priprema:

Luk iseći na krupnije kocke i pržiti na zagrejanom ulju dok ne omekša. U drugoj posudi propržiti meso sa alevom paprikom, iseckanom ljutom papričicom, solju i biberom, dok ne porumeni. Zatim, meso pomešati sa lukom i ohladiti. Pomešati brašno, so, malo vode i margarin i umesiti glatko testo (po potrebi dolivati vodu). Testo prekriti folijom i staviti u frižider na par sati. Rernu zagrejati na 200 stepeni C. Razvaljati testo debljine 2 mm i iseći na krugove. Na polovinu kruga staviti par kašika fila i preklopiti. Ivice pritiskati kažiprstom, a drugom rukom uvrtati testo preko kažiprsta, tako da se napravi "čipka". Umutiti jaje i premazati pogačice. Smanjiti temperaturu na 180 stepeni C, pa peći hlepčiće 20-25 minuta.