I DORUČAK i DESERT: Mirisni bakin kolač sa voćem

Započnite dan savršenim ukusima.

Dijatelna verzija popularne poslastice našeg detinjstva.

Sastojci:

1 čaša malomasnog mleka

1 kašičica suvog kvasca

1 šoljica integralnog brašna

1/2 kašičice narendane kore pomorandže

malo ekstrakta vanile

1 kašičica veštačkog zaslađivača u prahu

Priprema:

Mleko zagrejati da bude mlako, pa u njemu rastopiti kvasac. Ostaviti tako malo da odstoji. U većoj posudi pomešati brašno sa sitno narendanom korom pomorandže i veštačkim zaslađivačem u prahu. Dodati razmućeni kvasac u mleku i ekstrakt vanile i sve dobro umutiti, da se dobije ujednačena smesa. Pokriti posudu i ostaviti na sobnoj temperaturi da odstoji sat i po. Zagrejati presu za bakin kolač (galete) i peći. Servirati sa iseckanim voćem po izboru.