Laki recept

Sjajan ručak za ljubitelje povrća: Salata od zapečenog karfiola

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Fantastično aromatična, jednostavna za pripremu!

Ako tražite recept za ukusnu toplu salatu, predlažemo vam ovu verziju sa karfiolom!

Za ljubitelje povrća, imamo još super recepata - evo kako se prave musaka od tikvica i zapečeni karfiol!

Sastojci:

Jedan karfiol

100 grama suvog grožđa

100 grama lešnika

200 grama spanaća

Kari u prahu

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Karfiol razdvojite na cvetove, stavite na pleh obložen papirom za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pospite karijem. Zapecite u rerni dok ne postane mek, a ivice dobiju tamnu boju.

Suvo grožđe potopite u toplu vodu da bi nabubrilo, spanać prodinstajte u tiganju. Pomešajte pečeni karfiol, oceđeni spanać i suvo grožđe, pospite lešnicima i začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Poslužite toplo!

Tagovi