Ukus leta na tanjiru: Tropska salata sa piletinom

Brzi ručak koji će zadovoljiti sva vaša čula!

Ako tražite brz recept za lagani ručak tokom toplih dana, predlažemo vam ovu salatu. Pripremićete je za manje od deset minuta, a oduševiće vas - ima malo sastojaka, ali predstavlja pravu eksploziju ukusa!

Ako ste se uželeli toplih jela, imamo još super recepata - evo kako se prave musaka od tikvica i zapečeni karfiol!

Sastojci:

Dva pileća filea

100 grama rukole

Jedan ananas

Maslinovo ulje

Dve kašike soja sosa

So, biber

Limun

Priprema:

Piletinu izlupajte, i dobro propržite sa obe strane po tri-četiri minuta na maslinovom ulju. Pred kraj prženja dodajte soja sos kako bi dobila lepu boju i aromu.

Ananas očistite i isecite na kocke. Ako želite toplu salatu, kockice propržite još minut-dva u tiganju u kojem ste pržili piletinu, tek da se malo ugreju i pokupe ukuse iz tiganja. Ako ćete salatu servirati hladnu, ne morate zagrevati ananas.

Rukolu pomešajte sa maslinovim uljem, limunom, solju i biberom, kao i kockicama ananasa. Na vrh stavite isečenu piletinu i poslužite odmah.

Budite bolje informisani od drugih,  PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.