Ako tražite brz recept za lagani ručak tokom toplih dana, predlažemo vam ovu salatu. Pripremićete je za manje od deset minuta, a oduševiće vas - ima malo sastojaka, ali predstavlja pravu eksploziju ukusa!
Ako ste se uželeli toplih jela, imamo još super recepata - evo kako se prave musaka od tikvica i zapečeni karfiol!
Sastojci:
Dva pileća filea
100 grama rukole
Jedan ananas
Maslinovo ulje
Dve kašike soja sosa
So, biber
Limun
Priprema:
Piletinu izlupajte, i dobro propržite sa obe strane po tri-četiri minuta na maslinovom ulju. Pred kraj prženja dodajte soja sos kako bi dobila lepu boju i aromu.
Ananas očistite i isecite na kocke. Ako želite toplu salatu, kockice propržite još minut-dva u tiganju u kojem ste pržili piletinu, tek da se malo ugreju i pokupe ukuse iz tiganja. Ako ćete salatu servirati hladnu, ne morate zagrevati ananas.
Rukolu pomešajte sa maslinovim uljem, limunom, solju i biberom, kao i kockicama ananasa. Na vrh stavite isečenu piletinu i poslužite odmah.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.