Savršen desert!

Najbolji recept za domaći sladoled od čokolade - ima samo pet sastojaka!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pripremite ga već danas!

Ako volite sladoled od čokolade, ovaj recept će vas oduševiti! Pripremićete ga jednostavno, uz pomoć običnog miksera, i postaće omiljena poslastica u vašem domu!

Za ljubitelje slatkiša, imamo još lakih, a ukusnih recepata - evo kako se prave čokoladni čizkejk i mafini sa malinama!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Čaša i po punomasnog mleka

Dve čaše pavlake za šlag

50 grama šećera

Sto grama kakao praha

Kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Umutite mleko, vanilu, kakao prah i šećer. Mutite mikserom dok se praškasti sastojci potpuno ne rastvore. U drugoj činiji, mutite pavlaku dok ne dobijete gusti šlag. Pomešajte sa umućenim mlekom, dobro promešajte i stavite u posudu sa poklopcem u kojoj ćete ga zamrznuti. Sladoled bi trebalo da ostane u zamrzivaču najmanje četiri sata, a najbolje bi bilo preko noći.

Servirajte ga u činijicama, ili kupovnim kornetima.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.