Kuhinja

Najlakši recept za ukusan ručak: Pečeni krompir zaliven pavlakom

Autor Nataša Petrović

Ukusan obrok na stolu bez mnogo truda!

Gotovo da nema osobe koja ne voli krompir, tako da nema šanse da omašite ukoliko ovakvim ručkom dočekate goste. A recept ne može da omane!

Sastojci:

10 grama putera

800 grama krompira

Dva čena belog luka

Dve kašike seckanog timijana

300 mililitara pavlake za kuvanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh podmažite uljem.

Krompir oljuštite i isecite na tanke listiće. Poređajte krompir tako da se listići preklapaju, i da prekriju celo dno pleha. Odozgo pospite trećinu timijana i trećinu belog luka. Opet odozgo poređajte krompir, timijan, pa beli luk, pa još jedan sloj krompira, belog luka i timijana. Odozgo nalijte pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite.

Pleh prekrijte aluminijumskom folijom, pecite oko 35-40 minuta, sklonite foliju, pa pecite još oko pola sata, da krompir dobije zlatnu boju.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.