Kalcone je tradicionalni italijanski recept sličan pici, omiljen zbog "preklopljenog" testa zapečenog sa svih strana.
Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.
Sastojci:
500 grama oštrog brašna
Kesica suvog kvasca
Kašičica soli
325 mililitara tople vode
Kečap
200 grama tvrdog sira
200 grama salame
Sušeni origano
Susam
Priprema:
Pomešajte brašno i so, kvasac rastopite u toploj vodi. Dodajte tečnu smesu brašnu i zamesite testo, a potom ga ostavite da naraste dok se ne udvostruči po veličini.
Testo potom razvucite na debljinu od oko santimetar i po, premažite kečapom, pospite sušenim origanom i nafilujte ređajući salamu i rendani sir. Pažljivo preklopite testo, dobro mu zatvorite spoj kako fil ne bi iscureo. Pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 230 stepeni oko 15 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju i zvuči šuplje kada kucnete po vrhu testa.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.