Sastojci:
4 konzerve tunjevine (od 115 g) u maslinovom ulju
1 glavica crnog luka
100 g crvene paprike
2 čena belog luka
3 konzerve inćuna (od 115 g) u biljnom ulju
1 kašičica ljute mlevene crvene paprike
400 g paradajza
1/2 kašičice suvog origana
so
biber
120 g zelenih maslina bez koštica
300 g taljatela
Priprema:
Tunjevinu ocediti (ulje sačuvati) i izdeliti na manje komade. Sačuvano ulje zagrejati u dubokom tiganju, na srednje jakoj vatri. Dodati iseckani luk, papriku isečenu na kockice i pržiti dok ne omekša. Dodati beli luk, iseckane inćune i mlevenu papriku. Pržiti uz mešanje još 1-2 minuta. Dodati iseckan paradajz, origano i pustiti da provri sve zajedno. Zatim, smanjiti vatru i dinstati oko 15 minuta, dok se sos ne zgusne. Začiniti solju i biberom. Umešati tunjevinu i masline. Skuvati taljatele u slanoj vodi da budu "al dente", ocediti i sjediniti sa sosom. Kratko prokuvati i služiti toplo.
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu
Igrao za Zvezdu i rekao najskuplje "ne" u istoriji evro-košarke! Jedan čovek mu se sada smeje zbog 12 miliona
Svetislav Pešić dobio dva strašna pojačanja: Još jača Srbija napada Dansku u Beogradu!