Ručak iz rerne: Lazanja sa tikvicama i sirom

Postaće vam omiljena, veoma jednostavno se sprema!

Lazanja je tradicionalni italijanski recept, idealan za sve jer se lako prilagođava, pripremite je sa mesom, povrćem ili samo sirom!

Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.

Sastojci:

Dve tikvice 

Četiri šolje paradajz sosa

Bosiljak

So, biber

Kore za lazanje (400 grama)

300 grama feta sira

50 grama tvrdog sira

Maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice isecite na duge kriške i propržite na maslinovom ulju.

Paradajz sos začinite solju, biberom i bosiljkom. U posudi za pečenje ređajte najpre malo sosa, pa red kora, pa tikvice i pospite sa malo fete. Naizmenično ređajte sastojke dok ne potrošite sve, neka na vrhu budu tikvice i narendajte tvrdi sir preko njih da bi se zapekao.

Prekrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite oko 45 minuta na 190 stepeni. Sklonite foliju, pa pecite još deset minuta, ostavite da se prohladi desetak minuta, pa poslužite.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.