Ako su vam dosadili klasični hamburgeri, napravite ovaj pileći pun mirisnih začina!
Ako ste se uželeli toplih jela, imamo još super recepata - evo kako se prave musaka od tikvica i zapečeni karfiol!
Sastojci:
500 grama mlevenih bataka i karabataka
Dva čena belog luka
Pola glavice crnog luka
Dve kašike paradajz pirea
Pola kašičice ljute papričice
Kašičica peršuna
Kašičica putera
So, biber
Ulje
Priprema:
Na puteru propržite sitno seckani crni i beli luk. Sklonite s vatre, pomešajte sa svim začinima i potom sa mlevenim mesom. Pazite da ne "gnjavite" burgere previše dok ih formirate, da bi bili mekši i sočniji.
Zagrejte ulje u tiganju s debelim dnom i dobro propržite burgere sa obe strane, dok iz njih ne curi providna tečnost kada ih bocnete viljuškom ili čačkalicom.
Servirajte ih u zemičkama uz puno sveže salate, ili druge dodatke po izboru.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.