Brzo i ukusno!

Sočan i začinjen - letnji pileći burger!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Super kombinacija za ručak!

Ako su vam dosadili klasični hamburgeri, napravite ovaj pileći pun mirisnih začina!

Ako ste se uželeli toplih jela, imamo još super recepata - evo kako se prave musaka od tikvica i zapečeni karfiol!

Sastojci:

500 grama mlevenih bataka i karabataka
Dva čena belog luka
Pola glavice crnog luka
Dve kašike paradajz pirea
Pola kašičice ljute papričice
Kašičica peršuna
Kašičica putera
So, biber
Ulje

Priprema:

Na puteru propržite sitno seckani crni i beli luk. Sklonite s vatre, pomešajte sa svim začinima i potom sa mlevenim mesom. Pazite da ne "gnjavite" burgere previše dok ih formirate, da bi bili mekši i sočniji.

Zagrejte ulje u tiganju s debelim dnom i dobro propržite burgere sa obe strane, dok iz njih ne curi providna tečnost kada ih bocnete viljuškom ili čačkalicom.

Servirajte ih u zemičkama uz puno sveže salate, ili druge dodatke po izboru.

Budite bolje informisani od drugih,  PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi