Recept za najukusniji doručak: Jednostavnija verzija čuvenih FORNETA – od gotovih kora, punjeni sirom

Evo kako da napravite fornete i uživate u sjajnim pogačicama!

Forneti su verovatno jedno od najpoznatijih peciva na svetu, a osim originalnog načina pripreme, postoji i jedan lakši - sa gotovrim korama. 

Sastojci:

Pakovanje kora

300 mililitara mleka

25 grama svežeg kvasca

Kašičica soli

Pola kašičice šećera

11 kašika brašna

150 mililitara ulja

300 grama sitnog sira

100 grama kisele pavlake

Jedno jaje

Susam za posipanje

Priprema:

Mleko zagrejte da bude mlako, pa u njega dodajte kvasac i šećer, kašiku brašna, izmešajte i ostavite desetak minuta na toplom da naraste. Zatim u to dodajte ulje, ostatak brašna, so i izmešajte.

Nakon toga napravite nadev tako što ćete u duboljoj posudi da pomešate sir i kiselu pavlaku.

Zatim uzmite jednu koru, premažite je mešavinom sa mlekom, odozgo stavite drugu koru, premažite i tako naređajte pet kora. Poslednju koru takođe premažite, a zatim duž jednog kraja namažite i nadev.

Savijte kore u rolat i isto ponovite sa ostatkom smese. Prekrijte ih folijom i ostavite da stoje oko sat vremena na sobnoj temperaturi.

Rolate isecite na trougliće, poređajte ih u pleh, pa premažite razmućenim jajetom i pospite suasmom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta i poslužite tople.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Mondo.rs

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.