Italijanski klasik

Ručak kao iz restorana: Aromatična teletina sa šampinjonima

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Recept za teletinu koji će vas oduševiti!

Ako volite teletinu, ovo je savršen recept, biće meka i sočna a veoma se jednostavno sprema!

Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.

Sastojci:

500 grama teletine
Dve kašike brašna
Kašika maslaca
Maslinovo ulje
300 grama pečuraka
Dva čena belog luka
Limun
Peršun
Decilitar belog vina
So, biber

Priprema:

Teletinu isecite na šnicle, posolite, pobiberite, pospite brašnom i propržite na mešavini ulja i maslaca dok lepo ne porumeni. Izvadite meso i dodajte pečurke isečene na listiće i sitno seckani beli luk.

Kada pečurke omekšaju, vratite teletinu, iscedite sok limuna u tiganj, i dodajte vino. Poklopite i dinstajte oko pet minuta, zatim pospite peršunom i servirajte toplo uz prilog po želji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi