Sastojci:
Za koru:
8 jaja
13 kašika šećera
100 g brašna
5 kašika vode
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaa
Za fil:
500 ml mleka
2 kašike šećera
5 prepunih kašika brašna
1 vanilin šećer
7 kašika šećera u prahu
malo limunovog soka
250 g margarina
Za glazuru:
50 g čokolade za kuvanje
50 ml slatke pavlake
Još:
100 g kokosa
Priprema:
Umutiti belanca, dodati šećer, pa mutiti dok ne se napravi čvrst šam. U to dodati žumanca i sjediniti mikserom. Sipati jednu po jednu 5 kašika vode i umutiti. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvica. Dodati u to kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pek papirom obložen pleh i peći na 200 stepeni. Pečenu koru ostaviti tako da se ohladi. Kada bude hladna, skinuti papir i vaditi krugove modlom ili čašom.
Od onih pola litra mleka odvojite oko 150 ml pa u tome razmutiti brašno da ne bude grudvica i da se dobije ujednačena masa. Preostalo mleko staviti da se kuva sa vanilom i 2 kašike šećera. Kada mleko počne da vri, uliti kašicu od brašna i mleka i skuvati kao puding. Masa treba da bude baš gusta. Kada se fil ohladi, dodati margarin sobne temperature, malo limunovog soka i 7 kašika šećera u prahu. Mutiti mikserom dok ne sjedinite sve i dok ne nestanu sve grudvice.
Uzimati jedan krug kore, na njega staviti kašičicu punu fila, preklopiti drugim krugom i nožem premazati kolač filom i okolo. Nakon toga, stranice uvaljati u kokos. Postupak ponavljati sve dok se ne utroši materijal.
Kada su sve ubare napravljene, u manju šerpu staviti slatku pavlaku i izlomljenu čokolad, kuvati na laganoj vatri (ne sme da prokuva) i uz neprestano mešanje istopiti. Dobro izmešati i ostavite nekih 10-15 minuta da odstoji. Nakon toga na svaku šubaru stavljati po jednu kašičicu glazure i lepo rasporediti da se formira krug. Ostaviti kolače u frižideru da se ohlade i stegnu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.