STARA POSLASTICA KOJA JE DOBILA SVOJ DAN: Najjednostavniji recept za knedle sa šljivama

Prvi put će se ove godine obeležiti Svetski dan knedli sa šljivama, evo kako da najjednostavnije pripremite ovaj desert!

Svetski dan knedli biće prvi put obeležen 8. septembra, a uspostavljen je na incijativu koja je pre skoro mesec dana pokrenuta iz Srbije i koju su podržali ljubitelji ovog tradicionalnog jela iz čak 41 zemlje širom sveta.

Tri simbolike se nalaze u datumu za obeležavanje Dana knedla - prvo, jer je kraj avgusta vreme kada šljive sazrevaju pa se septembar generalno može smatrati mesecom knedli, drugo, dve knedle jedna do druge imaju oblik broja osam (8) i treće, kada se broj osam postavi u horizontalni položaj dobijamo znak za beskonačnost.

Knedle su jedno od jela sa najdužom tradicijom na svetu, a mi vam donosimo najjednostavniji recept za ovu poslasticu, kako biste Dan knedli obeležili kako dolikuje...

Sastojci:

Litar mleka

Kašičica soli

Tri kašike ulja

800 grama brašna

Dva jaja

Oko 20 šljiva

Oko 200 grama prezle

Šećer za posipanje

Priprema:

Stavite mleko na šporet da provri, pa mu dodajte ulje i so, zatim sklonite sa vatre i dodajte brašno. Mutite mikserom, dodajući u to jaja.

Kada se smesa ujednači, ovom smesom obložite oprane šljive. Knedle spuštajte u vrelu vodu i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu.

Skuvane knedle sa šljivama uvaljajte u prezle koje ste prethodno kratko propržili na ulju, a po ukusu dodajte i šećer.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.