Picu obožavaju ljubitalji italijanske kuhinje širom sveta, a ovaj recept je jednostavan, ukusan i odiše aromom mediteranskog leta!
Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.
Sastojci:
Testo:
Dve šolje brašna
Šolja jogurta
Dve kašike ulja
Pola kesice praška za pecivo
Soli po ukusu
Fil:
Šolja paradajz sosa
150 grama fete
Šaka maslina
Šaka rukole
Šaka čeri paradajza
Sušeni origano
Priprema:
Sve sastojke za testo pomešajte u činiji, pa zamesite testo. Razvucite ga na papiru za pečenje, u plehu u kom ćete peći picu.
Premažite ga paradajz sosom, poređajte masline i komadiće feta sira, pospite origanom i zapecite 12-15 minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Pre serviranja, ukrasite rukolom i svežim čeri paradajzom.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.