Italijanski klasik

RUČAK ILI VEČERA ZA MANJE OD POLA SATA: Brza mediteranska pica bez kvasca - ne morate da čekate da naraste!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Aromatična i ukusna, niko neće moći da veruje da ste je sami pripremili!

Picu obožavaju ljubitalji italijanske kuhinje širom sveta, a ovaj recept je jednostavan, ukusan i odiše aromom mediteranskog leta!

Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.

Sastojci:

Testo:

Dve šolje brašna

Šolja jogurta

Dve kašike ulja

Pola kesice praška za pecivo

Soli po ukusu

Fil:

Šolja paradajz sosa

150 grama fete

Šaka maslina

Šaka rukole

Šaka čeri paradajza

Sušeni origano

Priprema:

Sve sastojke za testo pomešajte u činiji, pa zamesite testo. Razvucite ga na papiru za pečenje, u plehu u kom ćete peći picu.

Premažite ga paradajz sosom, poređajte masline i komadiće feta sira, pospite origanom i zapecite 12-15 minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Pre serviranja, ukrasite rukolom i svežim čeri paradajzom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi