Kuhinja

DOMAĆA ZIMNICA: Marmelada od smokava za dijabetičare, slatka i bez trunke šećera!

Autor Maja Gašić

Pripremite slatku zimnicu bez trunke šećera!

Sastojci:

3 kg zrelih smokava

sok od 2 pomorandže

sok od 2 limuna

cimet

2 kašike ruma

Priprema:

Smokve oprati, lagano obrisati, odstraniti im peteljke, prepoloviti i staviti u dubok lonac sa debljim dnom. Vrlo je važno da smokve budu zrele jer su takve slađe i onda nije potrebno da se dodaje šećer. Kuvati otprilike 40 minuta na laganoj vatri, uz često mešanje, vodeći računa da smesa ne zagori i zalepi se za dno lonca. Isecditi sok od pomoramndži i limuna, dodati u njega cimet i rum (po želji), pa umešati u marmeladu od smokava. Zagrejati tegle na 100 stepeni C i u njih sipati vruću marmeladu. Vratiti u rernu da se uhvati korica, pa ostaviti da se ohlade.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi