Njam recept!

MEKA, SOČNA POSLASTICA ZA SVA VREMENA! Čokoladni brauni sa kajsijama

Autor Maja Gašić

Jednom kada ga probate, pripremaćete ga svakog dana!

Lako se priprema, potrebno je izdvojite samo pola sata. U suštini, svi sasojci se pomešatu i izliju u ple - toliko je jednostavno!

Sastojci:

Testo:

2 šolje jogurta

2 kašičice sode bikarbone

2 šolje šećera

1/2 šolje ulja

2 šolje brašna

2 kašičice kakaoa

Preliv:

10 kašika mleka

100 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

10 kašika šećera

kajsije (mogu i iz kompota)

Priprema:

Uključiti rernu na 220 stepeni C. Pomešati brašno sa sodom bikarbonom i kakaom. Dodati šećer i dobro promešati. Postepeno sipati jogurt i mutiti dok smesa ne postane glatka. Dodati ulje i dobro promešati. Smesu izliti u pripremljen četvrtast pleh. Preko simetrično poređati polovine očišćenih kajsija i peći oko 40 minuta na 220 stepeni C. Preliv: Rastopiti čokoladu, margarin i mleko. Dodati šećer, promešati i sačekati da se rastopi. Ohlađen kolač pažljivo preliti čokoladnom glazurom (zaobići kajsije).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.