MEKA, SOČNA POSLASTICA ZA SVA VREMENA! Čokoladni brauni sa kajsijama

Jednom kada ga probate, pripremaćete ga svakog dana!

Lako se priprema, potrebno je izdvojite samo pola sata. U suštini, svi sasojci se pomešatu i izliju u ple - toliko je jednostavno!

Probajte i naš recept za najbolju čokoladnu tortu bez brašna i slatke korpice.

Sastojci:

Testo:

2 šolje jogurta

2 kašičice sode bikarbone

2 šolje šećera

1/2 šolje ulja

2 šolje brašna

2 kašičice kakaoa

Preliv:

10 kašika mleka

100 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

10 kašika šećera

kajsije (mogu i iz kompota)

Priprema:

Uključiti rernu na 220 stepeni C. Pomešati brašno sa sodom bikarbonom i kakaom. Dodati šećer i dobro promešati. Postepeno sipati jogurt i mutiti dok smesa ne postane glatka. Dodati ulje i dobro promešati. Smesu izliti u pripremljen četvrtast pleh. Preko simetrično poređati polovine očišćenih kajsija i peći oko 40 minuta na 220 stepeni C. Preliv: Rastopiti čokoladu, margarin i mleko. Dodati šećer, promešati i sačekati da se rastopi. Ohlađen kolač pažljivo preliti čokoladnom glazurom (zaobići kajsije).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.