Ako se hranite dijetalno ili pazite na liniju, probajte i naš recept za marmeladu bez šećera i Dukan čizkejk.

Sastojci:

2,5 šolje od 250 ml zobenih pahuljica

1/2 šolje od 250 ml oljuštenih i blanširanih badema

1/2  šolje od 250 ml oljuštenih i blanširanih lešnika

1/3 šolje od 250 ml meda

1/4 šolje od 250 ml pirinčanog slada (sirup)

1 šolja od 250 ml suvog voća (brusnice, kajsije...)

1 šolja od 250 ml pirea od jabuka

1/2 kašičice cimeta

Priprema:

Bademe i lešnike krupnije iseckati, kao i suvo voće po izboru. Sve sastojke dobro izmešati i staviti u manji pleh (20x30 cm) obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 165 stepeni C, otprilike pola sata. Ohladiti i iseći na pločice.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.