Lovačke šnicle su odličan specijalitet za ljubitelje domaćih jela, a njihova priprema uopšte nije teška ako imate provereni recept.
Pročitajte kako da ih spremite već danas, a ne propustite ni naše recepte za teleće šnicle s povrćem i lake pileće faširane šnicle.
Evo kako da pripremite lovačke šnicle tako da budu mekane i sočne!
Sastojci:
500 grama teletine (može i svinjski file)
Glavica crnog luka
Tri čena belog luka
Slatka tucana paprika
Sveži peršun
Dve kašike brašna
So, biber
Ulje
Priprema:
Isecite deblje šnicle i izlupajte ih kako bi omekšale. Pospite šnicle s malo brašna, a u dubljoj posudi zagrejte tri kašike ulja na srednje jakoj vatri.
Propržite šnicle sa obe strane, dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite ih, i u ulje dodajte dve kašike paprike. Važno je da se začin proprži da bi otpustio što više arome. U istom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte ostatak brašna i potom vratite šnicle u sud.
Krčkajte na srednjoj vatri, uz dolivanje vode (može i belo vino), dok šnicle ne budu sasvim kuvane a sos se malo zgusne. Pre serviranja, pospite peršunom i poslužite uz pirinač ili krompir pire.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.