Da li ste znali da je ovo najbolje ocenjena torta na svetu?
Na inernet sajtu "TasteAtlas", argentinska cokotorta je proglašena za najbolji desert na svetu!
Ukoliko želite da napravite tortu koja se brzo pravi, a još je najukusnija na planeti, ovaj recept je za vas!
Evo šta vam je potrebno da biste je napravili.
Sastojci
150 gr krem sira
30 gr ili 2 kašike pavlake
230 gr cokoladnog keksa
1 šolja instant kafe
30 gr crne cokolade
200 gr kondenzovanog mleka
Priprema
U veliku posudu ubacite krem sir i kondenzovano mlek , koristite mikser dok vam smesa ne postane vazdušasta. Dodajte pavlaku u smesu i nastavite da mešate. Sastojci bi trebalo da se sjedine u svetlu karamel boju bez grudvica. Slobodno probajte kako biste proverili da li vam jacina ukusa odgovara.
Skuvajte jednu šolju instant kafe i sipajte u plitku posudu. Cokoladne keksice, jedan po jedan, umocite u kafu, pazite da ih ne zadržavate mnogo u njoj da se ne bi raspali.
Uzmite papir za pecenje koji cete postaviti u posudu, u kojoj ste oducili da naparavite kolac. Cokoladne keksice krenite da postavljate na papir za pecenje, jedan po jedan, verovatno cete morati da polomite koji komad kako biste dobili pravilan geometrijski oblik koji pokriva celu površinu dna.
Uzmite kašiku i njome zahvatite malo smese, ravnomerno rasoredite preko keksica, tako da ih smesa skroz prekrije. Preko toga ide još jedan sloj keksica, a preko njih smesa, nastavite sa dodavanjem slojeva dok ne zavšite sa celom kolicinom smese i keksa.
Torta bi trebalo da ima najmanje cetiri sloja, koja se završavaju smesom. Za ukrašavanje, polovinu crne cokolade istopite i ravnomerno rasporedite, a polovinu izmrvite preko vaše torte.
Prekrijite je plasticnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne najmanje cetiri sata. Što je više ostavite da se hladi, torta ce biti ukusnija.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.