Kuhinja

STARINSKO JELO NA GURMANSKI NAČIN: Popara sa slaninicom, prste da poližeš!

Autor Maja Gašić

Ne bacajte ostatke hleba, napravite ukusan doručak od njega!

Probajte i ove "klasike" bakine kuhinje - domaći džem od krušaka s belim vinomkuglof sa suvim grožđem.

Sastojci: 

100 g starog hleba

2 kašike kajmaka

1 kašika masti

50 g mesnate slanine

50 g sira

voda

so

Priprema: 

Kockice starog hleba kratko osušiti u rerni. Viljuškom izmešati sir i kajmak, pa posoliti po želji. Vodu staviti da provri, posoliti, smanjiti vatru i dodavati suvi hleb dok ne upije vodu uz neprestano mešanje. Slaninu iseći na sitne kockice i kratko propržiti, pa dodati mast da se rastopi. U kuvani hleb varjačom umešati mešavinu sira i kajmaka. Poparu prebaciti u posudu za posluživanje, pa preliti sa prženom slaninom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi