Domaca zimnica

DVA TRIKA ISKUSNIH DOMAĆICA ZA SAVRŠENO SLATKO OD ŠLJIVA: Pripremite ga ovako i uživajte u njemu tokom cele zime!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pripremite ga već danas!

Najbolji recepti za zimnicu su provereni, ukusni i predstavljaju pravu radost u hladnim danima!

Slatko od šljiva je na Balkanu veoma popularno, a uz jedan trik bice slatko, neodoljivo i šljive ce ostati cvrste.

Za ljubitelje slatkiša imamo još poslastica, procitajte kako se pripremaju najbolji sitni kolaci, korpice od cokolade i rolat sa cokoladom.

Procitajte kako se pravi ova ukusna zimnica!

Sastojci:

2 kilograma šljiva
1 kilogram šecera
2 limuna
Vanilin šecer
Dve kesice sode bikarbone
Voda

Priprema:

Odaberite šljive koje nisu previše mekane, operite ih, oljuštite i izvadite im koštice. Veliku posudu napunite vodom i rastvorite sodu bikarbonu, pa ostavite šljive unutra oko pola sata. Izvadite ih i dobro ih isperite. Ovo ce omoguciti da šljive ostanu cvrste i da vam se zimnica ne "pretvori" u džem.

U velikoj šerpi, šecer razredite u dve caše vode i kada se otopi, dodajte voce. Krckajte na srednjoj vatri oko pola sata, po potrebi skidajte penu ako se napravi. Nemojte mnogo mešati slatko, voce ce izgubiti lepu teksturu i imacete više mehurica i pene. Pred sam kraj dodajte kolutice limuna i krckajte još desetak minuta. Sipajte u sterilisane tegle i cuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi