Riblja čorba je jedan od omiljenih specijaliteta "iz kotlića", a postoji način i da je pripremite kod kuće.
Ako volite ribu, imamo još sjajnih recepata - pročitajte kako se spremaju brzi uštipci od tunjevine i losos sa blitvom.
Evo kako se pravi riblja čorba!
Sastojci:
Kilogram čvrste bele ribe
Glavica crnog luka
Tri čena belog luka
Jedna šargarepa
Konzerva paradajza pelata
Dve kašike koncentrata paradajza
Tri veća crvena krompira
Decilitar belog vina
Kocka supe od povrća
Maslinovo ulje
So, biber
Suvi origano
Suva majčina dušica
Priprema:
U dubljoj šerpi sa debelim dnom, zagrejte maslinovo ulje. Propržite sitno seckani crni luk, dodajte beli a potom i šargarepu isečenu na kolutove.
Dodajte kocku, oba proizvoda od paradajza i krompir sečen na kocke. Odmah zalijte vinom i po potrebi dodajte vode, da sve ogrezne. Krčkajte desetak minuta.
Pojačajte vatru i dodajte ribu isečenu na veće komade, kuvajte dok krompir ne bude gotov. Pred sam kraj začinite i servirajte toplo.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.