Sastojci su jednostavni i moguće je da ih već imate kod kuće, a priprema toliko laka da nema šanse da vam ne uspe!
Sastojci:
1,5 kilograma krompira
300 grama šargarepe
250 grama luka
Kašika peršuna
Četiri jaja
200 grama kisele pavlake
200 mililitara mleka
100 mililitara ulja
200 grama brašna
50 grama margarina ili putera
So i biber po ukusu
Susam za posipanje
Priprema:
Umutite jaja, dodaje mleko, ulje, so i biber po ukusu, kiselu pavlaku i brašno. Dobro sve umutite, pa u to dodajte sitno iseckanu ili narendanu šargarepu, krompir i luk, kao i peršun.
Nakon što smesu još jednom dobro izmešate da se sve sjedini, nalijte je u pripremljen pleh, pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.
Kada izvadite pogaču iz rerne, dok je još bruća, premažite je rastopljenim puterom ili margarinom, kako bi bila mekanija.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.