Kuskus je širom sveta popularna namirnica, mogu da je pripreme i potpuni početnici a odlično "upija" ukuse mesa, povrća ili aromatičnih začina.
Ovo je recept za kuskus sa piletinom, a sko volite piletinu, imamo još sjajnih recepata, spremite punjeno belo meso i pročitajte kako se prave pohovani pileći štapići.
Evo kako se priprema!
Sastojci:
4 pileća karabataka
200 grama kuskusa
Glavica luka
Jedna manja crvena paprika
Dva čena belog luka
Kocka pileće supe
Crni biber
Sveži peršun
Priprema:
Kocku rastvorite u 700 mililitara vode i prelijte kuskus, potom ga poklopite da bi se natapao.
U tiganju propržite piletinu dok ne porumeni, potom izvadite meso i propržite sitno seckani crni i beli luk, kao i papriku isečenu na kockice. Možete staviti i malo ljute paprike ako volite pikantno.
Kuskusu dodajte izdinstano povrće, začinite biberom i dobro izmešajte viljuškom. Prebacite ga u posudu za pečenje, prelijte sa 200 mililitara supe u kojoj se natapao, i poređajte piletinu po njemu. Prekrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 još dvadesetak minuta. Servirajte posuto peršunom.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.