Piletina u marinadi, zatim pohovana u kokosu - recept od kojeg će vam krenuti "voda na usta"!

Sastojci:

Oko 400 mililitara kokosovog mleka

Jedan čen belog luka

Kašika soja sosa

Kašika limunovog soka

Oko 650 grama pilećeg belog mesa

Šolja kokosovog brašna

Šolja prezli

Pola kašičice soli

Pola kašičice bibera

Pola šolje belog brašna

Jedno jaje

Pola šolje majoneza

Priprema:

Pomešajte 200 mililitara kokosovog mleka, beli luk, soja sos i sok od limuna u posudi, i sve dobro izmešajte da napravite marinadu.

Zatim stavite piletinu u marinadu, promešajte da se uvalja u nju sa svih strana, pa ostavite u frižideru oko tri sata.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh tako što ćete ga obložiti aluminijumskog folijom i nauljiti maslinovim uljem.

Kokosovo brašno pomešajte sa prezlama, solju i biberom. U odvojenu posudu stavite brašno, a u treću umućeno jaje.

Izvadite piletinu iz marinade, zatim svako parče umačite u brašno, u jaje, pa na kraju u mešavinu sa kokosovim brašnom.

Ređajte meso u pripremljen pleh, pa pecite oko pola sata ili dok ne dobije zlatno-braon boju.

Preostalo kokosovo mleko pomešajte sa majonezom i stavite u tiganj, na vartru srednje jačine, na kratko, da provri. Sos poslužite uz piletinu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.