Piletina u marinadi, zatim pohovana u kokosu - recept od kojeg će vam krenuti "voda na usta"!
Sastojci:
Oko 400 mililitara kokosovog mleka
Jedan čen belog luka
Kašika soja sosa
Kašika limunovog soka
Oko 650 grama pilećeg belog mesa
Šolja kokosovog brašna
Šolja prezli
Pola kašičice soli
Pola kašičice bibera
Pola šolje belog brašna
Jedno jaje
Pola šolje majoneza
Priprema:
Pomešajte 200 mililitara kokosovog mleka, beli luk, soja sos i sok od limuna u posudi, i sve dobro izmešajte da napravite marinadu.
Zatim stavite piletinu u marinadu, promešajte da se uvalja u nju sa svih strana, pa ostavite u frižideru oko tri sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh tako što ćete ga obložiti aluminijumskog folijom i nauljiti maslinovim uljem.
Kokosovo brašno pomešajte sa prezlama, solju i biberom. U odvojenu posudu stavite brašno, a u treću umućeno jaje.
Izvadite piletinu iz marinade, zatim svako parče umačite u brašno, u jaje, pa na kraju u mešavinu sa kokosovim brašnom.
Ređajte meso u pripremljen pleh, pa pecite oko pola sata ili dok ne dobije zlatno-braon boju.
Preostalo kokosovo mleko pomešajte sa majonezom i stavite u tiganj, na vartru srednje jačine, na kratko, da provri. Sos poslužite uz piletinu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola
"Nadstrešnica nije bila rekonstruisana": Gradonačelnik Novog Sada otkrio tok istrage nesreće na Železničkoj stanici
Panter se raduje porazu Crvene zvezde: Javio se na društvenim mrežama zbog Lesora, reagovao i Anđušić