
Piletina u marinadi, zatim pohovana u kokosu - recept od kojeg će vam krenuti "voda na usta"!
Sastojci:
Oko 400 mililitara kokosovog mleka
Jedan čen belog luka
Kašika soja sosa
Kašika limunovog soka
Oko 650 grama pilećeg belog mesa
Šolja kokosovog brašna
Šolja prezli
Pola kašičice soli
Pola kašičice bibera
Pola šolje belog brašna
Jedno jaje
Pola šolje majoneza
Priprema:
Pomešajte 200 mililitara kokosovog mleka, beli luk, soja sos i sok od limuna u posudi, i sve dobro izmešajte da napravite marinadu.
Zatim stavite piletinu u marinadu, promešajte da se uvalja u nju sa svih strana, pa ostavite u frižideru oko tri sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh tako što ćete ga obložiti aluminijumskog folijom i nauljiti maslinovim uljem.
Kokosovo brašno pomešajte sa prezlama, solju i biberom. U odvojenu posudu stavite brašno, a u treću umućeno jaje.
Izvadite piletinu iz marinade, zatim svako parče umačite u brašno, u jaje, pa na kraju u mešavinu sa kokosovim brašnom.
Ređajte meso u pripremljen pleh, pa pecite oko pola sata ili dok ne dobije zlatno-braon boju.
Preostalo kokosovo mleko pomešajte sa majonezom i stavite u tiganj, na vartru srednje jačine, na kratko, da provri. Sos poslužite uz piletinu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda nastavila sa porazima u Evroligi: Mirotić ponovo koban za crveno-bele
Crvena zvezda ispada iz Top 6 Evrolige: Partizan može da sustigne crveno-bele, pogledajte tabelu
Katastrofa za Crvenu zvezdu, Džoela Bolomboja izneli sa terena: Nije mogao da hoda, svi se uhvatili za glavu
Janis Sferopulos digao glas na konferenciji: Svi nas vide na F4, a mi u istoriji nemamo pobedu u plej-ofu
Mirotić otkrio zašto je tražio da igra protiv Zvezde: Zbog njega je Olimpija pobedila u Beogradu