![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Piletina u marinadi, zatim pohovana u kokosu - recept od kojeg će vam krenuti "voda na usta"!
Sastojci:
Oko 400 mililitara kokosovog mleka
Jedan čen belog luka
Kašika soja sosa
Kašika limunovog soka
Oko 650 grama pilećeg belog mesa
Šolja kokosovog brašna
Šolja prezli
Pola kašičice soli
Pola kašičice bibera
Pola šolje belog brašna
Jedno jaje
Pola šolje majoneza
Priprema:
Pomešajte 200 mililitara kokosovog mleka, beli luk, soja sos i sok od limuna u posudi, i sve dobro izmešajte da napravite marinadu.
Zatim stavite piletinu u marinadu, promešajte da se uvalja u nju sa svih strana, pa ostavite u frižideru oko tri sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh tako što ćete ga obložiti aluminijumskog folijom i nauljiti maslinovim uljem.
Kokosovo brašno pomešajte sa prezlama, solju i biberom. U odvojenu posudu stavite brašno, a u treću umućeno jaje.
Izvadite piletinu iz marinade, zatim svako parče umačite u brašno, u jaje, pa na kraju u mešavinu sa kokosovim brašnom.
Ređajte meso u pripremljen pleh, pa pecite oko pola sata ili dok ne dobije zlatno-braon boju.
Preostalo kokosovo mleko pomešajte sa majonezom i stavite u tiganj, na vartru srednje jačine, na kratko, da provri. Sos poslužite uz piletinu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću