Njam!

CARSKA PITA, JOŠ MEKŠA I SOČNIJA OD ŠPANSKE: 1 sastojak sve menja, smazaćete ceo pleh za čas

Autor Maja Gašić

Savršena ideja kada vem je potrebno posluženje na brzinu!

Izvor: YouTube/Screenshot

Odlična kao predjelo ili za doručak i večeru. Mnogi mešaju špansku i carsku pitu, a postoji jedna bitna razlika. Španska se priprema sa kukuruznim brašnom, a carska sa pšeninim zbog čega je još mekša.

Probajte ovaj jednostavan recept, brzo i lako se priprema.

Sastojci:

3 kisela krastavčića 

2 manje paprike iz turšije (crvene)

150 g šunke

150 g kačkavalja 

5 jaja

200 ml jogurta

180 ml ulja

2 čaše belog brašna 

so

1 kesica praška za pecivo

po želji susama

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni i podmazati pleh. Krastavčiće, paprike, šunku i kačkavalj sitno iseći i ostaviti sa strane. Umutiti jaja i dodati jogurt, ulje, brašno, so i prašak za pecivo. Dobro izmešati da nema grudvica, pa dodati iseckane sastojke. Sve izliti u pripremljeni pleh, po želji posuti susamom, i peći u rerni otprilike pola sata (priveriti čačkalicom).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.