Odlična kao predjelo ili za doručak i večeru. Mnogi mešaju špansku i carsku pitu, a postoji jedna bitna razlika. Španska se priprema sa kukuruznim brašnom, a carska sa pšeninim zbog čega je još mekša.
Probajte ovaj jednostavan recept, brzo i lako se priprema.
Sastojci:
3 kisela krastavčića
2 manje paprike iz turšije (crvene)
150 g šunke
150 g kačkavalja
5 jaja
200 ml jogurta
180 ml ulja
2 čaše belog brašna
so
1 kesica praška za pecivo
po želji susama
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni i podmazati pleh. Krastavčiće, paprike, šunku i kačkavalj sitno iseći i ostaviti sa strane. Umutiti jaja i dodati jogurt, ulje, brašno, so i prašak za pecivo. Dobro izmešati da nema grudvica, pa dodati iseckane sastojke. Sve izliti u pripremljeni pleh, po želji posuti susamom, i peći u rerni otprilike pola sata (priveriti čačkalicom).
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.