Ako volite kiseli kupus, ovo je pravi recept za vas! Tradicionalni lički kupus sa suvim mesom priprema se jednostavno, ukus je bogat a odličan je kada se podgreje!
Blagotvorna dejstva kiselog kupusa na zdravlje su nešto što je naročito važno zimi, zbog jačanja imuniteta, pa isprobajte ovaj recept u kojem je on glavni sastojak. Takođe pročitajte i kako da izbegnete dve najčešće greške u pripremi kiselog kupusa!
Lički kupus "podrazumeva" kiseli kupus, dimljeno meso koje će jelu dati aromu, i dodatak začina i krompira. Recept je vrlo jednostavan i mere odredite u odnosu na veličinu posude koju imate. Samo je važno da kupusa bude najmanje dvostruko više nego mesa.
Lički kupus zapravo se sprema veoma slično kao što Nemci i drugi narodi pripremaju dinstani kupus. Uz dodatak suvog mesa i krompira, dobijate aromatično, izdašno jelo koje ne zahteva komplikovanu pripremu! Sve sastojke stavite u šerpu, potom u rernu ili na ringlu, nema mešanja i prevelikog truda!
Ako uzmete dva kilograma kupusa, uzmite kilogram dimljenog mesa po izboru - kobasice, slanina, rebarca ili nešto drugo što volite. Isecite i stavite u veći sud, začinite tucanom paprikom i biberom i dodajte malo vode, potom krčkajte na tihoj vatri. Krompir isečen na kocke dodajte pred kraj kuvanja i pustite da omekša, ali ne da se raskuva. Jelo ne treba soliti jer su suvo meso i kupus već slani.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.