Domaći recepti

DOMAĆE JELO UKUSNIJE OD SARME: Tradicionalni recept za lički kupus, stalno ćete ga spremati kada vidite koliko je lako!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Lički kupus sa suvim mesom je mnogima ukusniji od sarme, evo kako se sprema!

Izvor: YouTube/CookingTheWorld

Ako volite kiseli kupus, ovo je pravi recept za vas! Tradicionalni lički kupus sa suvim mesom priprema se jednostavno, ukus je bogat a odličan je kada se podgreje!

Blagotvorna dejstva kiselog kupusa na zdravlje su nešto što je naročito važno zimi, zbog jačanja imuniteta, pa isprobajte ovaj recept u kojem je on glavni sastojak. Takođe pročitajte i kako da izbegnete dve najčešće greške u pripremi kiselog kupusa!

Lički kupus "podrazumeva" kiseli kupus, dimljeno meso koje će jelu dati aromu, i dodatak začina i krompira. Recept je vrlo jednostavan i mere odredite u odnosu na veličinu posude koju imate. Samo je važno da kupusa bude najmanje dvostruko više nego mesa.

Lički kupus zapravo se sprema veoma slično kao što Nemci i drugi narodi pripremaju dinstani kupus. Uz dodatak suvog mesa i krompira, dobijate aromatično, izdašno jelo koje ne zahteva komplikovanu pripremu! Sve sastojke stavite u šerpu, potom u rernu ili na ringlu, nema mešanja i prevelikog truda!

Ako uzmete dva kilograma kupusa, uzmite kilogram dimljenog mesa po izboru - kobasice, slanina, rebarca ili nešto drugo što volite. Isecite i stavite u veći sud, začinite tucanom paprikom i biberom i dodajte malo vode, potom krčkajte na tihoj vatri. Krompir isečen na kocke dodajte pred kraj kuvanja i pustite da omekša, ali ne da se raskuva. Jelo ne treba soliti jer su suvo meso i kupus već slani.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi