STARINSKI RECEPT KOJI SVAKO MOŽE DA SPREMI: Mađarska čorba od kelja s kobasicama i krompirom - ceo obrok u činiji!

Odličan recept ako imate kelj, a ne znate kako da ga pripremite!

YouTube/FoodWishes

Kelj je zdravo lisnato povrće i osnova je mnogih recepata koji se pripremaju u Evropi i Aziji već dugi niz godina.

Jedna od njih je i mađarska čorba od kelja, priprema je laka a ukus bogat! Ne propustite ni recept za italijansku čorbu od belog luka.

Sastojci:

500 grama kelja
Dva krompira
Dve šargarepe
Jedan veći crni luk
Tri čena belog luka
200 grama kobasice po želji
Povrtna kocka
Ulje
So, biber
Tucana paprika
Kisela pavlaka

Priprema:

Zagrejte ulje u šerpi i propržite iseckane šargarepu i crni luk. Dodajte seckani beli luk i tucanu papriku, potom kobasicu isečenu na kolutove, pa nalijte sa 700 mililitara supe od kocke. Ubacite seckani kelj i kocke krompira. Krčkajte sve zajedno dok krompir ne postane mek, po potrebi dodajte još vode i začinite sa još soli i bibera. Poslužite sa kiselom pavlakom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.