RUČAK GOTOV ZA MANJE OD 20 MINUTA: Špageti karbonara s lososom, kao iz "fensi" restorana!

Prave se lako, jedu se brzo!

YouTube/TassalSalmon

Pasta je uvek dobar izbor ako tražite brz recept za ručak ili večeru, a ova verzija u kojoj je glavna "zvezda" dimljeni losos je kao iz restorana!

Sprema se veoma lako i nema mnogo sastojaka, ovo može da spremi i potpuni početnik! A ako volite testeninu, ne propustite i ove recepte - pikantne pene s povrćem i klasična karbonara.

Sastojci:

400 grama suve testenine
Dva jaja
100 grama dimljenog lososa
4 kašike milerama
Maslinovo ulje
Dva čena belog luka
Peršun
So, biber
Parmezan

Priprema:

Testeninu obarite al dente u ključaloj, dobro posoljenoj vodi. Losos isecite na kockice, a beli luk na listiće. Na maslinovom ulju propržite beli luk, pazite da ne potamni, pa mu dodajte oceđene, još uvek tople špagete. Sklonite s vatre i umešajte mešavinu jaja i milerama, pa brzo mešajte dva minuta, da se jaja ne bi skuvala, već da biste dobili svilenkasti sos. Dobro pobiberite, pospite rendanim parmezanom i peršunom i poslužite toplo.