NE MORATE DA UKLJUČUJETE RERNU: Neviđeno ukusan hleb, sprema se u tiganju i ima 1 veoma zdrav sastojak!

Sprema se drugačije nego "obični" hlebovi, ali je jednako ukusan!

Youtube/Screenshot/Foodsenter

Iako smo svi navikli da se hleb peče u rerni, probajte ovaj iz tiganja – nećete se pokajati! Sprema se jednostavno, a sadrži i kefir, prirodni probiotik koji veoma dobro deluje na zdravlje creva. 

Sastojci:

450 grama brašna

Deset grama kvasca

150 mililitara tople vode

Kašičica šećera

Kašičica soli

150 mililitara kefira

Ulje (za podmazivanje)

Priprema:

U posudu najpre sipajte brašno i so, napravite udubljenje us redini.

U odvojenu posudu sipajte mlaku vodu, kvasac i šećer, izmešajte, pa to sipajte u udubljenje koje ste napravili u brašnu i ostavite tako da naraste.

Zatim dodajte kefir, pa dobro izmešajte i oblikujte testo u loptu. Ostavite da naraste na toplom oko sat vremena.

Izvadite testo na pobrašnjeno površinu, malo ga premesite, a zatim podmažite veći tiganj. Testo stavite u tiganj, blago ga pritisnite rukama odozgo da ga malo istanjite, poklopite i ostavite da stoji desetak minuta.

Zatim stavite tigan poklopljen na blagu vatru, pržite oko sat vremena, okrenite na drugu stranu i ostavite još desetak minuta.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.