Ribolita je tradicionalna italijanska čorba puna ukusnih sastojaka kao što je kelj. U potpunosti je vegatarijanska, a ako koristite povrtnu kocku umesto pileće, može biti i posna. Ime joj, u slobodnom prevodu, znači "podgrejana" jer se ranije pravila od ostataka jučerašnjeg ručka i starog hleba.
Ako volite čorbe, ne propustite i ove recepte - kako se prave italijanska čorba od belog luka i pileća čorba za jačanje imuniteta.
Sastojci:
1 crni luk
1 šargarepa
4 čena belog luka
Pola glavice kelja
150 grama starog hleba
Kocka pileće supe
Konzerva belog pasulja
Kašika koncentrata paradajza
So, biber
Maslinovo ulje
Majčina dušica
Priprema:
Isecite povrće, zagrejte ulje u dubokoj šerpi. Propržite najpre crni i beli luk i šargarepu. Dodajte majčinu dušicu, kelj i koncentrat paradajza i propržite sve zajedno još par minuta.
Kocku rastvorite u 700 mililitara vruće vode, pa ulijte u šerpu. Pasulj ocedite, polovinu izgnječite viljuškom i sve zajedno ubacite u šerpu. Neka čorba krčka 20 minuta, po potrebi dolijte još vode.
Začinite dobro solju i biberom, i pred kraj kuvanja ubacite hleb iskidan na komade. Kada hleb lepo upije čorbu i postane mekan, vreme je za serviranje. Servirajte u činijama, prelijte maslinovim uljem i još malo pobiberite.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.