Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica ne samo u Srbiji, već širom sveta, a pored ukusa, razlozi leže i u brzoj i jednostavnoj pripremi.
Iskusne domaćice dobro znaju koju sortu treba pripremati na koji način da bi jelo bilo ukusnije. Profesionalni kuvari kažu i da treba obratiti pažnju na boju ploda, pa tako beli i žuti su najbolji za kuvanje, jer tokom procesa ključanja vode neće izgubiti boju, niti će upiti vodu i postati "trošni".
Takođe, nikako se ne preporučuje upotreba krompira koji je proklijao, jer je osiromašen hranljivim materijama i manje je ukusan.
Profesionalni kuvar iz "Haggis Pub & Kitchen", Dmitri Bobilev otkrio je i jednu caku za kuvanje krompira za koju malo ko zna.
"Kada voda u kojoj kuvate krompir proključa, lagano otvorite poklopac. Ovo je neophodno jer će se tako osloboditi skrob, pa će biti potrebno manje vremena da se pripremi, a bonus je i što će zadržati oblik", kaže kuvar.
Ukoliko i vi volite krompir, ne propustite i recept za "harmonika krompir", kao i posne kuglice od ovog povrća - preukusne su!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.