Krompir je ukusna i jeftina namirnica, veoma zgodna ako bi trebalo brzo da nahranite više ljudi. Pomfrit nije zdrav jer se prži u dubokom ulju, pa je pire krompir odličan izbor ako želite ukusno jelo od krompira.
Ali mnogi ljudi koji kuvaju kod kuće žale se da im pire ispadne grudvast, "gumenast" ili samo bezukusan, ni nalik kremastom savršenstvu koje gledamo kod TV kuvara. U čemu je caka?
Profesionalni kuvari kažu, sve počinje već kada pripremate krompir, dok još nije ni stigao do šerpe s ključalom vodom. Većina profi kuvara ne ljušti krompir jer ljuska sadrži vitamine, ali i ukus.
Njihova caka za ukusan krompir je kuvanje krompira u supi. Da, u vodu u kojoj barite krompir dodajte kocku pileće ili goveđe supe, krompir će upiti sve začine iz nje i biće mnogo ukusniji!
Kada se krompir skuvao, sledeći trik je u mleku koje mu dodajete, a ne propustite ni najvažniji savet kada je u pitanju ostavljanje pirea u frižideru!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.