OVE TRIKOVE KUVARI UČE U ŠKOLI: Kako da meso nikada ne bude TVRDO i GUMENO, već toliko sočno da se topi u ustima

Provereni trikovi koji se uče u kulinarskim školama. Evo kako da meso ne bude žilavo...

YouTube/Screenshot/DW Food

Ponekad se dogodi da iako ste već hiljadu puta pripremili meso na isti način, ono iz nekog razloga jednom bude sočno i softano, a drugi put tvrdo i žilavo nalik gumi... Čak i ako ćete vi progutati ove "kamene" zalogaje, možete da budete sigurni da vaša deca neće - traćišće vam provereno omiljenu varijantu kao što su riblji štapići...

Ako zbog toga sumnjate u svoje kulinarske veštine, nema razloga. Samo profesionalci znaju "cake" kako da to izbegnu jer takve trikove uče u kulinarskim školama.

Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo osušite. Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.

Zašto je to važno? Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o krckavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.

Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja "odmori". Ne žurite da ga odmah poslužite! Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju. To će pomoći da jelo bude sočno i softano.

MONDO