Deca koja su se "upoznala" sa hranom kojoj je dodata so pre šestog meseca života, pokazuju veću sklonost ka slanoj hrani.
Izlaganje različitim ukusima u najmlađem uzrastu oblikuje sklonost prema određenoj hrani, a istraživanje objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition otkriva da deca koja su se upoznala sa hranom kojoj je dodata so pre šestog meseca života, pokazuju veću sklonost ka slanoj hrani.
Ta deca su tokom sprovođenja testova sklonosti unosila 55 odsto više soli u odnosu na decu koja su se upoznala sa dosoljenom hranom u nešto kasnijem uzrastu.
Zdravstvene institucije konstantno upozoravaju populaciju na previsok unos soli, ističe dr Gari Bočemp, koji navodi da je jedan od razloga tome što odrasle osobe vrlo teško menjaju navike u hrani.
(Tanjug)
Ta deca su tokom sprovođenja testova sklonosti unosila 55 odsto više soli u odnosu na decu koja su se upoznala sa dosoljenom hranom u nešto kasnijem uzrastu.
Zdravstvene institucije konstantno upozoravaju populaciju na previsok unos soli, ističe dr Gari Bočemp, koji navodi da je jedan od razloga tome što odrasle osobe vrlo teško menjaju navike u hrani.
(Tanjug)