Tim Facebook stranice Spisak želja – za osmeh veći od Save posećuje prihvatilišta u kojima su smešteni evakuisani stanovnici iz područja ugroženih poplavama u Srbiji i sakuplja želje mališana, koje se najčešće svode na igračke, lopte, robote, barbike...

Ideja je da se na ovoj stranici objavljuje spisak dečjih želja, da svako donira neku od igračaka koju mališani žele i na taj način im vrati osmeh na lice.

Akciju je pokrenulo udruženje građana "Fanfare", a za sada su posetili Stari DIF i hotel "Slaviju".

"Posetili smo evakuisane ljude, išli smo od deteta i zapisali smo šta bi im u ovom trenutku vratilo osmeh", piše na ovoj Facebook stranici.

O spiskovima želja evakuisanih mališana, kao i tome gde se tačno i kada sakupljaju donirane igračke, možete se informisati na Facebook stranici Spisak želja – za osmeh veći od Save ili na brojeve telefona 065/999 739 i 069/545 99 11.

I "Prijatelji dece Srbije" sakupljaju pomoć za decu

"Prijatelji dece Beograda" i opštinska udruženja priključuju se akciji "Prijatelja dece Srbije" za prikupljanje pomoći deci evakuisanoj iz poplavljenih krajeva u Srbiji.

Iz ovog udruženja pozivaju sve građane - prijatelje dece i mladih da u okviru svojih mogućnosti pomognu deci postradalih područja u Srbiji u akciji prikupljanja igračaka, knjiga, i industrijski pakovanih slatkiša.

Na osnovu obavljenih konsultacija, molimo da meke i plišane igračke ne donosite, poručuju iz ovih udruženja.

Akcija će trajati dokle god za njom bude bilo potrebe, a prikupljene stvari deliće se direktno deci u centrima za prihvat ugroženih u Beogradu i u porodicama gde su smeštena.

Prikupljena pomoć se može doneti u prostorije "Prijatelja dece Srbije" koje se nalaze u Osnovnoj školi "Drinka Pavlović" u Kosovskoj ulici 19, ili u prostorije "Prijatelja dece Beograda", Dečanska 1/4.

Pre dolaska potrebno je dogovoriti se o vremenu dostavljanja pomoći, a moguće je dobiti i druge potrebne informacije na telefone 011/334 31 35, 011/334 32 47 ili 064 491 48 36.