Majčina dušica se koristi od davnina kao narodni lek za mnoge česte boljke. Prijatnog je mirisa i ukusa i lako ju je dodati u razna jela, kao i napraviti čaj od nje.

Ovo su dokazana blagotvorna dejstva na zdravlje!

Ublažava kašalj i druge simptome respiratornih infekcija, ako se koristi kao čaj. Suve listove prelijte ključalom vodom, ostavite da odstoji a potom pijte dve šolje dnevno.

Majčina dušica sadrži i mnogo vitamina C i A, pa je dobar saveznik imuniteta. Sadrži i gvožđe, bakar, magnezijum i mangan.

Snižava pritisak, ekstrakt majčine dušice spušta i holesterol, a najlakši način da je dodate u hranu je da njome zamenite so.

Tinktura majčine dušice, koja se dobija kada se biljka potopi u alkohol, u jednoj britanskoj studiji pokazala se kao izuzetno efikasna u borbi protiv akni.

Esencijalno ulje se koristi u aromaterapiji kako bi podstaklo osećaj sreće i zadovoljstva.

Majčina dušica lako se dodaje recepte kao što su pečena ćuretina, čorba i mnogi drugi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.