Za Božić se spremaju specijaliteti kao što su česnica i pečenje, a ukoliko volite ćuretinu ovo je savršeni recept!
Pečene ćureće grudi biće sočne, aromatične i ukusne i brzo će "nestati" iz tanjira!
Sastojci:
Kilogram ćurećih grudi
150 grama maslaca
Dva čena belog luka
Mali crni luk
Kašičica tucane paprike
Kašika suvog začina (origano ili majčina dušica)
Pileća kocka
Decilitar belog vina
Tri kašike brašna
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Odvojite jednu kašiku maslaca i sačuvajte je za sos, ostatak pomešajte sa sitno seckanim belim lukom i začinima. Ćuretinu položite na pleh i dobro namažite ovom mešavinom, ako ste uzeli komad s kožom, pažljivo malo mešavine nanesite i ispod kože.
Obilno začinite solju i biberom, ovlaš pokrijte aluminijumskom folijom tako da para može da izlazi za strane. Pecite sat vremena, a potom skinite foliju, prelijte ćuretinu otopljenim maslacem iz pleha i pecite još tridesetak minuta. Izvadite iz rerne i ostavite meso da "odmori".
Sve ostatke iz pleha preručite u šerpu, dodajte kašiku maslaca i propržite sitno seckani crni luk. Sipajte vino, kao i dva decilitra vruće vode u kojoj ste otopili polovinu pileće kocke. Dodajte brašno i mešajte na srednjoj vatri dok ne dobijete lep, gusti sos.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!