Bliži se kraj Vaskršnjeg posta, a ovaj vikend biće u znaku prvomajskog roštilja za one koji su odlučili da više ne poste, i velikog prazničnog ručka u nedelju.

Uskršnja jaja, pečenje, salate, samo su neke od stvari koje se moraju naći na bogatoj trpezi, naravno uz kolače.

Koliko su naše domaćice vredne, a koliko se oslanjaju na ketering?

"Zauzeti smo, ne dižemo glavu, ali ipak imamo tradiciju da se praznik priprema kod kuće. Ketering se sve više naručuje, niste manje domaćica ako naručite hranu i ostavite više vremena da se doterate i da se družite sa porodicom i prijateljima", rekla je menadžerka jednog restorana Jovana Bonić na Prvoj.

Da li se slažete?

Anketa

Da li spremate prazničnu trpezu ili naručujete hranu?

Evo šta kaže profesionalni kuvar!

Priprema prazničnog ručka košta nekoliko hiljada dinara i oduzima puno vremena ako pritom i radite.

"Od predjela, salata, na kraju meso i neki desert. Trpeza bi trebalo da bude bogata, sa što više stvari. Koštaće par hiljada dinara, pa naviše, zavisi šta sve žele. Suhomesnato i sir za predjelo, pa farbana jaja od kojih posle može svašta da se napravi. Ruska salata, pečenje, možda neke šnicle ili roštilj, i za kraj neki lagani kolač", rekao je šef kuhinje Stefan Miljković.

(MONDO)